2010. június 27., vasárnap

Ilyen a 2010-es tavaszi–nyári frizura trend – fotókkal, videóval

Ilyen a 2010-es tavaszi–nyári frizura trend – fotókkal, videóval

Nem igényel semmiféle erőfeszítést a tavaszi-nyári frizura trend, mely kislányos, de ugyanakkor vamp is lehet egyszerre! Fonott, zselézett, konty, 70-es vagy 40-es évek frizurája – mind-mind rendkívül divatos.

Fonott haj: az idei év régi-új slágere lesz a fonott frizura, mely minden színű hajhoz jól áll. A fonott haj leginkább Alexander Wang és Oscar de la Renta kifutóján jelent meg, s a trend egyszerűsége miatt nagy jövő elé néz. Lehet oldalt fonva vagy fejtetőre csavarva, a lényeg, hogy kislányos benyomást keltsen. Ez a fazon a farmer-bőrdzsekis viselettől kezdve a virágos, romantikus ruhákig mindenhez jól áll.

Tippek a konty készítéshez:

Csavart, kontyos és a chignon (ejtsd: sinyon): ugyan ezek a frizurák már egy kis kézügyességet igényelnek, az egész mégsem annyira bonyolult, mint amilyennek látszik.

Csavart: ez alatt a klasszikus Francia Csavart frizurát érthetjük. Legegyszerűbb formája, ha a lófarokba fogott hajat kettéválasztjuk, majd pedig összecsavarjuk. Zac Posen divatbemutatóján neon színű műhajat is belecsavartak a hajba.

Fejtető konty: idén a konty vagy nagy, laza és tupírozott lesz (Lanvin, Fendi, YSL) vagy pedig kicsi, szoros és zselézett (Marc Jacobs, Nina Ricci).

Chignon: (ejtsd: sinyon) a francia “chignon du cou” (nyakszirt-konty) szóból ered. Nevéből adódóan az alacsony, nyakszintet érintő kontyot jelenti, mely Karl Lagerfeld után a tavaszi trendet követve kicsit kócos, kicsit szexi, de mindenképpen romantikus hatású lesz.

18

Így készítsd el a chignon-t!

70-es évek: hosszú hajúaknak ideális lesz, hiszen nincs sok gond vele. A középen elválasztott haj simán vagy enyhén hullámosan is hordható. Nagyon természetes, és roppant egyszerű!

40-es évek: követve a tavalyi trendet a 40-es évek hullámai a tavaszi-nyári szezonban is folytatódnak. A loknik itt már erőteljesebbek és nagyobbak, mint a 70-es évek tengerpart ihlette „Beach“ hullámai. Félhosszú hajhoz a legideálisabb, s mindenképpen oldalválaszték szükséges a „filmsztár“ hatáshoz. Vörös rúzzsal párosítva igazi vamp hatást kelt!

Zselézett: továbbra is divatos marad a zselézett frizura, mely lehet oldalra vagy hátra fésült is. A legegyszerűbben elkészíthető, s rohanós vagy lusta napokra ideális hajviselet!

Nézd meg a szezon legdivatosabb frizuráit!

Az Alexander Wang divatbemutató védjegye: oldalt fonott haj

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók