2010. október 6., szerda

A tökéletes csizma ismérvei

A boltok polcai már rogyásig vannak az idei csizmakollekciókkal - de vajon milyen a megfelelő téli lábbeli? ideje megvenni!



A hideg nem viccel: az ember leghamarabb a lábáról fázik fel, ha pedig kész a baj, már nem sok mindent lehet tenni ellene. Fő fegyverünk tehát a megelőzés - ehhez azonban szükségünk lesz egy megbízható társra: a tökéletes csizmára! A NEOn összeszedte neked az optimális téli lábbeli ismérveit.

1. Legyen meleg!
Ez talán viccesen hangzik, ám rengeted divatcsizma sajnos közelében sem jár ennek. Minden esetben ellenőrizd, van-e bélés a csizmában, és milyen vastag a talpa: egy hajszálvékony talp olyan, mintha egyenesen a jéghideg betonon járnál! Felejtsd el!

2. Legyen strapabíró!
Nem feltétlenül kell olasz bőrből készülnie, de mindenképpen legyen masszív, tartós, szépen és erősen varrott, különben több lesz vele a gondod, mintha meg se vetted volna. Ellenőrizd, milyen a talp ragasztása, olvasd el a dobozban található infókat róla, ha pedig csak egy kicsit is gyengébb kivitelűnek látszik, akkor mondj le róla, és keress tovább!

3. Legyen vízálló!
Persze, szép dolog a friss porhó, de lakott területen igen ritkán marad meg: az utakat sózzák, ezáltal folyamatos latyakban kell közlekedned, ami egy pillanat alatt beszivárog egy nem vízálló lábbelibe. Mivel egész nap vizes csizmában üldögélsz a padban, majd másnap kénytelen vagy ugyanazt visszavenni, nemcsak felfázol nagyon durván, de még lábgombát is kaphatsz!

4. Legyen egy pici sarka!
Nem kell magassarkú csizmát vízionálnod, ne ijedj meg, csak épp annyi sarka legyen a kiválasztott csizmádnak, ami nem engedi, hogy lejárd a sarok fölötti kéregrészt. Ha ugyanis egy tök lapos csizmában rohangálsz, egy-két hét múlva kilyukad a kéreg, ami pedig ugyanolyan, mintha pohárral öntenéd a hólevet a csizmádba. Ha már kész a baj, ne várj vele, AZONNAL vidd cipészhez (nem a nagyüzemi, egyperceshez, hanem IGAZI cipészhez), hogy orvosolni tuja a problémát.

5. Legyen megfelelő ára!
Felejtsd el az ötvenezer forintos csizmákat, felesleges pénzkidobás a te korodban! A lán 21 éves korig nő, ezáltal kizárt dolog, hogy egy-két év után fel tudod venni a csizmádat - ráadásul szinte biztos, hogy egy szezon alatt tönkreteszed, annyi mindent kell kibírnia szegénynek. Persze szó sincs arról, hogy a legolcsóbbat kéne megvenned, viszont egy jó középáras darabbal ritkán tudsz nagyon mellényúlni.

6. Legyen viselhető!
Ha egy szezonra egy csizma jut, akkor igyekezz sokoldalú darabot választani, ami sem színében, sem megjelenésében nem hivalkodó! Inkább mindenhez illő, egyszerű, de szép darabra vadássz, ami nem ciki elegánsabb cuccokkal, de sportosabbakkal se.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók